tisdag 7 augusti 2018

Bildgåta 2


Nä, jag tänker inte lägga upp en bildgåta VARJE dag men ett par stycken är allt på gång. Svaret på gårdagens fråga stod att finna i den vassa änden på knivarna. De är alla försedda med D2 som bladstål!

Sen kunde man förstås hitta mindre likheter också. Någon föreslog exempelvis att alla hade "torxskruvar" men det svaret räknar jag faktiskt inte även om det faktiskt är rätt. I så fall har alla pivotskruvar också eftersom de är fällknivar och så vidare.  

Nu över till dagens gåta! Här ser ni en bild på ett antal knivar, åtta närmare bestämt. En eller flera egenskaper går igen hos dem. Exempelvis är det två som inte har lås i egentlig mening, flera har linerlocks och så vidare. 

En av dem sticker emellertid ut på ett annat vis så frågan blir:

Vilken skall bort?


"Remove One"


Och nej, det är inte Lionsteels "Opera" för att den har en backlock. Det vore för enkelt. En ledtråd är att det faktiskt inte har med lås att göra överhuvudtaget. Detsamma gäller om det är FLERA knivar som sticker ut på samma vis. Terzuolan är den enda som öppnas med "tumplatta" men å andras sidan så är Pingon den enda som öppnas med två händer och Pattadan med hål så även liknande lösningar går bort! 


/ J - krånglar till det

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar