onsdag 31 augusti 2016

Dagens bild nr 78 "Inga gurkor kom till skada"

Ibland får man infall. Som att det vore intressant att se hur knivblad ser ut om de sticker ut genom en gurka. Nu skall man väl inte agera på alla sina infall har hört men i det här fallet var det tämligen ofarligt och resulterade mest i en bild och en något tilltygad grönsak.  "No cucumber were harmed"


Knivarna är fyra av fem klassiska italienska stiletter jag äger. De kommer från Maniago och är av något oklart ursprung som det ofta kan vara med knivar från den staden när de är omärkta. Det finns ett antal tillverkare och de "korstillverkar" åt varandra ibland. Just de här knivarna är inköpta för många år sen från "SKM - Switchblade Knife Makers". 

Den största är en bjässe som går i tungviktsklassen och mäter hela 13", det vill säga runt 33 cm utfälld. Den har standardblad och hornskollor. Även den nästa största på 11" har hornskollor men är utrustad med bajonettblad. Den mindre eller snarare standardstorlek  9" därefter har trägrepp i "Frostwood", det vill säga laminerat trä. Minstingen mäter inte mer än 7 1/2" i strumplästen och har skollor i olivträ och bolster av mässing istället för nickelsilver (vit mässing) som de andra.

Alla är "Swivelbolsters" men jag hade inte haft något emot att ha en "picklock" heller!


/ J - inte så ung rebell

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar