fredag 2 september 2016

Dagens bild nr 79 "Neckies"


Det här är en intressant kategori knivar - "Neck Knives". En variant jag inte använder alls! Inte för att bära runt nacken i alla fall och inte innan jag fick de här som en gåva av en trevlig herre på Utsidans forum. Innan den furstliga presenten ägde jag bara en och det var en enkel version från Meyerco. Just den kniven är komplett värdelös kan nämnas i förbifarten. 

Anledningen till att jag inte använder dem, åtminstone inte som det är tänkt, är att jag tycket att det rent ut sagt är ett skitdåligt sätt att bära en kniv på. De dinglar omkring och är i vägen och antingen är de helt synliga utanpå kläderna eller helt oåtkomliga innanför.

Sen ser jag i ärlighetens namn ingen fördel med den typen av kniv. Det lilla formatet gör nämligen att alla de fördelar en "fastbladare" har jämfört med en fällkniv försvinner. Det är knappast så att man hugger ved men ett sånt här kort blad så frågan är när man är i behov av en mycket liten kniv som är stark? En fällkniv i samma storlek bjuder på mycket mer blad och längre egg. 



"Neckies"


Candirun längst till höger använder jag emellertid även om den då får sitta i bältet eller återfinns i min väska och den lilla Bucken, till vänster på bild är så lätt att den får bo i min Camelbak under MTB-turer. Som sådan är den utmärkt!

De två knivarna i mitten är från Ka-Bar och TOPS och är ännu så länge oprövade kort.


/ J - vill ha sin nacke ifred

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar