fredag 2 september 2016

Fredags-"EDC"



Trots att jag till frukost bara för skojs skull ägnade mig åt att bygga torn av kaffekoppar och knivar och dokumentera det för IG så var det ingen av de italienska knivarna på den bilden som hittade vägen till fickan idag. Det var istället en annan vid det här laget synnerligen beprövad kniv: Spyderco Paramilitary 2. En kniv som för de flesta knappast behöver någon närmare presentation. 

Just det här exemplaret är mitt första och är i "Blacked Out"-utförande vilket innebär att allt - såväl handtag, blad som skruvar och clip är svart. Anledningen till att just den här kniven köptes var inte på grund av svärtan utan för att den var på rea!

Annars är svart inte min favoritfärg på knivblad. Jag har förstås några stycken eftersom omväxling förnöjer men jag ser ingen praktisk nytta med det förutom som rostskydd på vissa stål. Jag känner däremot inga behov av ickereflexiva blad eftersom det sällan smygs omkring med mina verktyg. Det är heller inte snyggast i mitt tycke. 

Dagens skrot


Bland prylarna återfinns som alltid min telefon. Den jag knappt ringer på men istället använder till allt annat. Den är väckarklocka, anteckningsblock, kamera, kalender, uppslagsverk, tidtabell etc. Modellen råkar vara tämligen ny, en HTC10 efter det att min "One" gått sönder. Annars tillhör jag inte typen som byter modell stup i kvarten. Plånbok för dagen är som oftast en neoprenhistoria med ett mönster som kallas "Walk on Water". Den är nämligen smidig att ha i benfickan på shortsen när det cyklas. 

Minikniv för dagen är ytterligare en Spyderco, "Dog Tag", en Panchenkodesign som jag skall uttala mig mer om senare. Den bytte jag till mig mot en Kizer som förvisso var en bra kniv men som inte använts alls. 


/ J

#knivesandbikes #aliaspostmortem #knivigtvarre 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar