tisdag 2 augusti 2016

Dagens bild nr 69 "Generationer"

Den blankslanka skönheten på bilden var tillsammans med modellen "Police" de första knivarna från Spyderco för min del. De köptes från eBay för länge sedan och modellen är Endura 2. 

Av någon anledning fastnade jag dock aldrig för den här kniven som fickkniv vilket gör att den är i princip oanvänd. Eller "mint condition" som det brukar heta. Till och med eggen är helt original, inte ens brynt. Istället var det storebror polisen som hittade ned i fickan. Den är slankare, har bättre stål samt bekvämare rundning på puckeln och känns allmänt  bättre balanserad.  "Generations"

Den övre kniven på bilden är en Endura ur generation 4 och det har hänt mycket mellan de två modellerna. Bladstålet på basmodellen har gått från AUS6 till VG-10*, bladet har blivit flatslipat, spetsen modifierad, materialet i handtaget är FRN istället för stål och clipet kan numera flyttas till alla fyra positioner på handtaget. Borta är hålet för fånglina och tillkommit har räfflor på "puckeln" för bättre grepp.  

Den nyare varianten är allt sammantaget en mycket bättre fickkniv men jag kommer alltid att behålla den äldre av nostalgiska skäl. Pengar lär den aldrig bli värd eftersom den är synnerligen massproducerad. Möjligen är den lite ovanlig för att den är i så gott skick trots sin ålder. 


/ J - iakttar tidens gång

* Undantaget alla varianter och specialutgåvor som har funnits och finns

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar