onsdag 6 november 2019

Dagens bild nr 188 Pelikan på kedja

Somliga bilder blir man mer nöjd med än andra. Det här är en av dem! Det underlättar att kniven i sig är tämligen fotogenique. Det svarta bladet minskar reflexer och gör att det inte är lika noga med vinklar och sånt. Värst är att försöka fotografera kraftigt skålslipade eller spegelpolerade diton. Då syns alla reflexer, det blänker och i värsta fall får man se sin egen fula nuna i bladet.

Eller ja kombinationen skålat och polerat torde väl bli ännu värre då förstås men jag tror inte jag äger någon kniv med den kombinationen även om den blanka satinen på min Civivi är farligt nära. Det är i det enda fallet jag tycker synd om ägare till knivar från Rockstead.  

Bakgrunden i det här fotot är ångbåtsbryggan vid Kronobergs slottsruin. Här ligger till vardags ångaren Thor förtöjd. Det är en av av de äldsta ångbåtarna i landet som fortfarande är i bruk i en insjö. Tror att det finns någon ännu äldre i Sommen om jag inte är felinformerad. Någon östgöte får informera mig annars. Nu är säsongen emellertid över och inga båtar så långt ögat når. 


"Pelican on Chain"

Kniven torde bara bekant för dem av er som följer mig på Instagram. För alla andra kan jag tala om att det är modellen "Pelican" från QSP. Som synes en kniv utrustad med ett wharncliffe-blad i S35VN. Utöver det har den keramiska lager och detent, är byggd på en lättad stålram och har handtagssidor av Flax. Det sistnämnda är en variant av linnemicarta. 

Recension kommer i sedvanlig ordning. 


/ J - skådar given pelikan i mun

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar