fredag 1 november 2019

Ny kniv - Two Sun Shockwave

Alla månader borde börja med en kniv! Åtminstone alla som börjar på N. Det behövs något som lyser upp i det massiva mörker som råder för stunden. Tack och lov är det mörkare ute än i sinne vilket alltid är att föredra.

Kniven som anlände var den här. En kniv från kinesiska Two Sun kallad "Shockwave". Kniven är ett samarbete mellan dem och Tepe Designs som gjort knivar åt dem förut med lyckat resultat. Så jag har goda förhoppningar om den här också. 

Two Sun TS134 Shockwave


Det första intrycket är att det är synnerligen välbyggd, till och med för att vara en Two Sun. Den rundade rumpan vägs upp av att den är lättad invändigt. Trots det är den tung i gumpen. Det beror mest på hur bladet är utformat. Det lider av "Strider-proportioner", det vill säga lite egg i relation till totallängd. Förutom det bidrar det till hur kniven balanseras förstås. 

Den här kniven kommer därför att föranleda ett senare inlägg om "forward choils" vara eller icke vara känner jag. 


/ J - vid gott mod trots mörkret

2 kommentarer:

  1. Hej!

    Vart beställer du TwoSun knivar till Sverige? Är det inte jätte dyrt om man beställer, låt säga, ifrån ebay?
    Jag har kollat mycket på ts162, och jag är grymt sugen att köpa den!


    Mvh Pierre N

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta är köpta via eBay. Ett flertal auktionsvinster och dessutom innan de blev kända och innan tullen blev nitiska. Så några av dem var riktigt billiga! Men i runda slängar brukar det kosta någon hundring extra med moms och tullavgift. Two Sun är inte alltid helt noga med att skriva det "egentliga" värdet på försändelsen :-) (Å andra sidan kan den som sagt variera ändå!)

      Radera