torsdag 28 november 2019

Dagens bild nr 191 Storhet kan inte mätas

Spyderco Police är en modell som är svårmätt, i alla fall för mig. Möjligen kan det sägas att den i det här utförandet väger 128 g och är mer än 25 cm lång och erbjuder ett över 11 cm långt blad. Det är således en substiantell kniv vi talar om. De måtten är inte så komplicerade att komma över. 

Men särskilt väger den tungt för mig. Den tillhör nämligen de där fällknivarna som verkligen satte fart på knivintresset. Bland absolut första knivarna som gjorde det var en var ett par EKA som en av mina morbröder brukade bära, Swede 90 och 60. 

Därutöver var det Spyderco Police som många år senare var det som fick intresseknölarna att lysa upp. Dess blanksköna stålelegans utövade en kraftig lockelse på mitt yngre jag. 

Att få tag i dem var dock svårare. Internet fanns inte i egentlig bemärkelse, inga butiker här förde dem och jag hade ändå inte råd. Först ett flertal år senare fick jag tag i min första Police. Den köptes via den då nya företeelsen eBay. 


"You can't measure greatness"

Som jag nämnde i en "Fredags-EDC" häromdagen så ingår den här modellen från Spyderco bland dem som kan räknas som "discontinued" nästa år. Den sålde väl inte tillräckligt bra får man förmoda. Men exakt varför man skall välja den nya lättviktsversionen framför den här övergår mitt förstånd. Du byter G10 mot FRN och vinner 9 gram. Men du förlorar även K390 till förmån för enklare stål. Ju

Enda fördelen jag kan se är att ersättaren kostar mindre men där slutar väl fördelarna som jag ser det. 



/ J - det var VISST bättre förr

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar