torsdag 31 december 2015

Dagens bild nr 7Idag bjuds det på en porträttbild av Benchmades Mini Griptilian. En av de mest berömda "EDC"-knivarna sen några år tillbaks eller "fickkniv" som vi kanske skulle säga på ren svenska. Den här versionen är i soligt gult utförande med getfot.


"GRIP-tilian"


Ibland ligger det något i ett namn. Den här kniven är både "MINI" och "GRIPTILIAN" så det räcker och blir över. Ett handtag jag inte alls uppskattar hur hyllat det än må vara. Det är för mycket rivjärn och för kort enligt min smak. Hade pengarna funnits hade en Doug Ritter-variant varit mycket mer tilltalande. Bladet i 154 CM, låset - Axislock och öppningen med Spydiehål är jag annars nöjd med. Så överlag en bra kniv med ett skall vi säga - inte fullt tillfredsställande handtag även om det är bättre i min sandpapprade variant. 


/ J - gillar färg som omväxling

(Recensionen var en av de första jag skrev och den hittar du här!)

4 kommentarer:

 1. Jag har den stora varianten och det är den fulaste kniven jag har men mina händer älskar den. Om det är lite tyngre grejer som behöver göras så är det den som kommer fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Därför är jag jäkligt sugen på den nya versionen de släppt med G10 i handtaget. Tänkte skaffa mig en sådan men tyvärr är de rätt dyra.

   Radera
  2. Samma här men 2100 på Lamnia känns lite häftigt.
   Men ärligt talat så vet jag att den kommer vara värd varenda krona. Dock så har jag börjat bära mindre knivar de sista åren plus att man redan har en gammal modell....
   Inte för att det minskar habegäret direkt.

   Radera
  3. Jag har bara den mindre och därför lockar den större. Men det är nog mest ur samlarsynpunkt för min del. Om det vore för att fylla någon form av annat, praktiskt "behov" så är jag rädd att den kvoten är uppfylld med råge....

   Radera