tisdag 14 juli 2020

Ny kniv - Viper Italo

Ibland händer det att man tittar på knivar under en väldigt lång tid utan att slå till. Den här kniven kallad Italo var en sådan för min del. Som ni förstår är den därför inte helt ny på marknaden. Men nu har jag fått tag i en och det är jag glad för!

Som de flesta knivar Viper har i sin katalog finns den i ett otal versioner. Modellen kan fås med grepp i G10 i olika färger, med handtag helt i titan eller kolfiber och med damaskblad om så önskas. Att den här råkar vara i orange G10 är svårt att missa. 


Viper Italo designad av Fabrizio Silvestrelli
Viper Italo


Italo är designad av den synnerligen namnkunnige Fabrizio Silvestrelli. Vad han åstadkommit i det här fallet är en kniv med mycket personligt utseende där bladet på något vis påminner om några traditionella italienska knivmönster samtidigt som både det, material och byggnadssätt är mycket moderna. I det här fallet innebär det G10 i handtaget, blad som löper på kullager och ett blad i högklassigt M390. Paketet avrundas med en liner lock i stål samt backspacer och wire-clip i titan.

Som en liten bonus är det här en av få knivar jag känner till som kan öppnas på inte mindre än fem olika vis. Slå det om ni kan! 


/ J - nyknivsnöjd

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar