måndag 27 juli 2020

Ny kniv - A.G.A. Campolin Baron

Den ser lite ut som en cigarr där den ligger. Eller kanske en korsning mellan en förvuxen Schweizerkniv och en traditionell Barlow. Det kan möjligen bero på att designen har anor från Frankrike och 1960-talet samt att sidorna är gjorda i naturmatererial.

Den narras också en smula. På bilder utan övriga referenspunkter kan den se liten ut. Det är den inte! Tvärtom är det en stadig pjäs. Tillåt mig att presentera Baron från anrika A.G.A. Campolin!


A.G.A. Campolin Baron


Den luras på ytterligare ett vis då den trots nitade sidor ändå kan räknas som en "modern traditional" eftersom den har en justerbar pivotskruv och modernt bladstål. Stålet är närmare bestämt österrikiskt N690CO och av det får man en bit som mäter 8,55 cm på längden. Formen på bladet är en drop point som drar lite åt modifierad wharn cliffe då spetsen återfinns under mittlinjen på bladet.

Sidorna är för övrigt gjorda i horn och hittas utanpå en stålram. Fjädern som driver kniven är en traditionell bladfjäder och den ger bladet en sjuhelsikes skjuts. Mekanismen ser ut och används som en "button lock" men har en knapp som agerar lite som en hävstång a lá "lever lock".

För den som är intresserad gäller det dock att skynda då den bara görs i trehundra exemplar. Dock säger de på sin hemsida att "It is a limited edition - only 300 pieces will be made in 2020!" Den något kryptiska formuleringen underlåter dock att tala om huruvida det kommer göras några fler i framtiden och i så fall hur många.

I vilket fall som helst lär ni få se mer av den här kniven i olika former!


/ J - letar efter fjädrar att sätta i hatten eller kanske i kniven

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar