söndag 26 juli 2020

Dagens bild nr 220 Ananas

Ibland söker en kniv sitt användningsområde. Al Mar Quicksilver tillhör dem. Det är ställt utom rimligt tvivel vad inspirationen till den här kniven har hämtats. Den härrör förstås från den klassiska italienska stiletten. Fast det skall tilläggas att det gäller utseendet med de dubbla fingerskydden då Al Mar tidigare haft en kniv av de här typen på programmet. Den hette också Quicksilver och var en liten fickkniv. Men den hade också en större kusin med namntillägget "Jumbo". Det ger nog en ledtråd till formatet. Den mätte över trettio centimeter utfälld!

Al Mar Quicksilver Slimline
En utmaning för ett ficksvärd





Al Mar Quicksilver
"Pineapple"


När jag skulle testa den här kniven lite mer utförligt letade jag efter områden där den kunde briljera. Ett finns förstås med det utseendet men det passar inte mig då det är olagligt, oerhört kladdigt samt moraliskt betungade. Men några uppgifter faller sig tämligen naturliga när man står där med en kniv som är närmare 30 cm lång. Brev, jag tänker brev. Vilken brevsprättare det här är. Men va f-n, mail behöver ju inte sprättas kom jag på. Visst något jäkla fönsterkuvert dröjer sig kvar som en fornlämning men inte är de många.

Paket kan man förstås öppna men det görs faktiskt enklare med korta blad för att vara ärlig. Men såg jag den här provdockan på köksbänken, mogen och väldoftande.

Det visade sig att Quicksilver är en utmärkt ananaskniv. Man vill inte ta sina finaste japanska kökssvärd för att skära de skalen med. Men ett långt smal blad i D2-stål fungerar utmärkt. Bara man inte glömmer att skölja av bladet efteråt. Ananasjuice är inte vänligt mot icke rostfria stål.  


/ J - frukt (ad)?

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar