tisdag 13 augusti 2019

Det man inte har i huvudet...

...får man ha i gasfoten eller vad det kan tänkas heta. 


Jag har varit på semester. Förutom vardagsrutinerna lämnades även huvudet hemma vad det verkade. 

Den här lilla episoden är ett typiskt bevis på det. Om du granskar bilden noga så kan en detalj upptäckas som inte skall vara där. Visst, knivar brukar inte återfinnas i strålkastarhusen på gamla lastbilar men det är något annat också. 

Finn fem fel som det brukar heta


Till saken hör att strax innan bilden är tagen beslutade min kamera för att inte vilja vara med längre. Eller mer exakt så var det motorn i objektivet som gav upp. Därför blev bildkvaliteten inte den önskade under resten av resan då det som återstod var mobilkameran. Men det innebar även att jag fick bära omkring på den i handen mest hela tiden. 

Den liksom det glasögonfodral som återfinns till vänster i bild. I det ligger tyvärr mina glasögon. De båda sakerna är svåra att hålla i handen samtidigt som man fotograferar knivar vilket ställde till det. 

Resultatet blev därför att jag glatt åkte ifrån platsen där bilden är tagen, Kutens Bensin vilket är ett fantastiskt kult-ställe på Fårö, utan fodralet.

Detta upptäcktes inte förrän färjan över till Gotland hade passerats och någon annan i sällskapet blev sugen på något att dricka varpå den lokala Ica-butiken skulle besökas. Då kom jag på att jag inte såg särskilt väl. De solglasögon som satt på det tomma huvudet är nämligen inte slipade. 

Efter att rannsakat dåligt minne kom jag på att om glasögonfodralet fanns någonstans så borde det vara där jag stannat för att fota efter att ha avnjutit min pannkaka på Crêperie Tati som vi varit på tidigare.

Vi delade på oss. Resten av sällskapet fortsatte hemåt, jag fick sällskap av min bonus-son och i väntan på färjan tillbaks till Fårö började jag systematiskt granska bilderna i telefonen då jag hade en gnagande misstanke om att det som faktiskt syns här var en möjlighet. Men, eftersom jag inte hade några glasögon på mig såg jag inte det här förrän långt senare. 

Ni som varit på nämnda ö vet att köerna dit kan vara hemska. I det här fallet var de det, fast åt andra hållet då många turister skulle av ön för kvällen. Men jag hade några mil att köra åt fel håll varpå merparten av dem hann försvinna till dess att vi återvände. 

Historien slutade lyckligt då fodralet med tillhörande glasögon låg exakt där de lämnats. Tämligen väl kamoflerade mot bakgrunden för övrigt. Det kostade bara ett par timmar extra i res- och väntetid. Samt nöjet att få åka gul trafikverksfärja fyra gånger i rad på kort tid och förbehållet att familjen kommer att reta mig för det här i evighet. 



/ J - bättre glasögonlös än rådlös


PS. Kniven, ja den glömdes minsann inte. För den som inte vet är det en Spyderco Kapara. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar