måndag 14 augusti 2023

Nya knivar - WL Custom Blade Spinning Butcher

Vissa knivar är mer efterlängtade än andra. De här tillhör den kategorin. Jag har under längre tid varit på jakt efter en uppsättning knivar signerade den store tyske knivkastaren Werner Lengmüller utan framgång. Nu skall det direkt sägas att det inte är särskilt svårt att få tag i dem, det handlar mest om pengar men det är just det som saknats. Om man nu inte vill ha knivar handgjorda av honom själv vill säga, han har nämligen slutat med det. Istället har han lejt ut arbetet. 

Den här modellen kallas Spinner Butcher och både tillverkas och säljs av Throwingzone i Frankrike. 

WL Custom Blade Spinning Butcher 


Märket är WL Custom Blade och tillverkningen skulle i andra knivkretsar kallas "mid-tech". Det vill säga de görs i små serier mestadels för hand. Det som är speciellt med knivar märkta WL Custom Blade är att de kan köpas från två olika håll. I USA tillverkas de av Prince Steel Knives och här i Europa av Throwingzone. Det gör att de faktiskt skiljer sig något åt. Grunddesignen är förstås densamma men slipning, vikt och material är det inte. 

Knivarna är 6 mm tjocka, gjorda av Hardox med 3D-printade handtag. Längden är 32 cm och de väger 450 g. 


I knivarna från frankrike hittas svenskt stål i form av Hardox. Det är ett så kallat slitstål som bland annat hittas i skyddsplåtar på dumperflak. Segt så det förslår med andra ord. Men det som är unikt med just de här knivarna är ändå handtagen!

De är inte världsunika, försök med liknande har gjorts förut men inte riktigt med den här kvaliteten av vad jag hört. Skollorna eller  handtagssidorna om du så vill är nämligen utskrivna med en 3D-printer! Den är en teknik som jag aldrig stött på i sammanhanget så jag vet inte exakt vilken typ av plast det handlar om. Det bör påpekas att den här uppsättningen som återfinns på de här knivarna är prototyper. Det skall bli riktigt intressant att se hur de uppträder över tid, läs "håller". Vill man ha dem mer traditionella kan de förstås fås även med klassiska läderhandtag eller helt "nakna".

Första känslan säger att hinner jag bara att vänja mig vid modellen så blir det här mina knivar för rotationskastning i stundade SM 2023. Det var kärlek vid första ögonkastet eller var det knivkastet? 



/ J - kastglad

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar