måndag 13 januari 2020

Ni har väl inte missat...?

Jag hoppas att det inte gått alla förbi att det Italienska märket Lionsteel släppt en rad moderna tolkningar av tradionella knivar. Det handlar om slipjoints med det senaste i såväl produktionsteknik, sammansättning som material. De heter saker som Barlow, Best Man och Bolus. Knivarna har ramar av titan och blad av M390 från Böhler/Uddeholm. De är skruvade konstruktioner som kan demonteras och bolstren kan fås med ett flertal olika  handtagsmaterial som G10 och kolfiber men även i olika träslag.


Lionsteel Gitano


Den senaste i raden är den här modellen kallad "Gitano". Den är designad av den holländske knivmakaren Gudy Van Poppel. Hans ursprungsmodell med samma namn var dock snäppet modernare ändå med flipperöppning och kullager. Sedan var den även väsentligt mycket större. Troligen för att de knivar som tjänat som inspiration, nämligen zigenarknivar och klassiska Navajas från Spanien, är det. Och för att Gudy gillar "taktiska" knivar generellt skulle jag tro.

Det kan tilläggas att det är customknivar dessutom tillverkade helt för hand. Gitano går däremot utmärkt att köpa för den som så önskar.

/ John

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar