tisdag 3 september 2019

Nygammal kniv - QSP Locust

Ibland blir det inte helt rätt här livet. Det känner ni nog till dessvärre. Det gäller även knivlivet tycks det. Härförleden fick jag tag i en QSP Locust som jag ämnade testa. En kniv som lovade mycket men hade ett par brister skulle det visa sig. 

En av bristerna gällde inte bara mitt exemplar utan i princip alla i den tidiga produktionen. Låsarmen tog väldigt tidigt och knappt alls! Det var modernt att justera lås på det sättet i början av ramlåsens historia. Särskilt innan de flesta utrustats med låsarmsförstärkningar i stål. Få knivar lider av det problemet idag. Särskilt inte de som råkar ha liner locks i stål som den här modellen. En miss någonstans helt enkelt. 

Ersättningskniven, nu i brunt istället för grått

Men fel uppstår och viktigare är hur företag hanterar dem när de väl upptäcks. Garantier och reklamationsärenden kan säga mycket om företagskultur. QSP agerade föredömligt och bytte helt enkelt ut alla defekta knivar men även de potentiellt defekta. Min tillhörde den senare kategorin då jag inte upplevde att låsarmen gled vilket några andra tydligen gjort. 

På köpet slapp jag även ett clip som ville vandra i sidled. Det sitter nu perfekt. Låset fungerar helt utan negativa anmärkningar och den är även lite kvickare att fälla ut då detent-motståndet verkar trimmat i relation till tidigare utgåva.

Så nu återupptar jag studerandet av insekter eller mer specifikt gräshoppor i det här fallet.   


/ J - nu kniventomolog


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar