lördag 28 september 2019

Dagens bild nr 183 "Rindi"


Rindi är det lokala namnet för murgröna på Gotland. Det är också mönstret på den moderna variant av gotlandsring jag köpte när jag var där för ett tag sedan. 

I samma veva införskaffades även den riktigt vackra skärbrädan som använts som bakgrund här. Den är i olivträ från norra Italien men handgjord i Tyskland. Ådringen på båda sidor är fantastisk och det enda som hindrade mig från att köpa en som var riktigt stor var priset. Det fanns en som var över en meter lång och bred därtill men eftersom de är gjorda av hela plankor betyder det att sådana kommer från riktigt gamla träd. Plånboken sade att vi inte fick en sådan utan fick nöja oss med den här mindre varianten. 


"Rindi"


Kniven på bilden är en liten charmig sak från Two Sun kallad Firefly (modell TS58FS). Trots formatet återfinns en hel del teknik och några finesser i kniven. En av dem är ett s k "superstål" i M390*. 

I övrigt fungerar kniven som en mindre variant av en Spyderco Techno. En knubbig liten kniv som trots formatet skär dugligt. Som en passus kan nämnas att "fidget"-faktorn på den här kniven är hög med sin minimala flipper och kullager i keramik. 


/ J - skärbrädesamlaren

#knivesandbikes  #knivigtvarre

* Det är testat som riktigt M390, inte av mig personligen men av andra kniventusiaster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar