lördag 12 oktober 2019

Dagens bild nr 185 "Svampkniv"

När man är ute i skog och mark behöver man en kniv som följeslagare. Inte minst för den som är aktiv svampjägare. Nu vill jag inte hävda att jag är det utan snarare råkar jag ibland snubbla på en kantarell, karl johan eller en citrongul slemskivling sen får det vara bra med det.

Svampknivar är ett kapitel för sig då de lämpligen har små tunna blad, gärna tämligen korta och de behöver inte vara särskilt spetsiga heller. Ibland är de utrustade med en svans i form av en borste också. Det är ett användbart redskap. Särskilt till skogens guld. 

"Mushroom Knife"

Just den här kniven som råkar vara en kreation från Homer Zhu kallad T-Rex är nog allt annat än en svampkniv. Möjligen undantaget avsaknad av spets då. Den är kort, knubbig och byggd som en liten stridsvagn. För den som trodde att "overbuilt"-trenden var helt död så påminner skapelser som den här att så icke är fallet.

Om det kan man tycka olika och även om den här kniven inte tillhör något jag skulle promenera omkring med i fickan så är den jäkligt charmig och har definitivt saker som talar för den om du gillar stilen.


/ J - svampsnubblaren

PS. Svampen på bilden plockades inte, det vore nog inte lämpligt. Vare sig svamp eller kniv kom till skada under fotograferingen.

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar