onsdag 16 oktober 2019

Ny niv - QSP Worker

Ibland blir man bara nyfiken helt enkelt. Och det var något jag blev på den här kniven. Den är en av de där nu så populära knivarna som blandar gammalt och nytt. Oftast innebär det moderna material i äldre kostym. Det är en trend jag tror kommit för att stanna och den har plockats upp av företag som Benchmade och Lionsteel till exempel.  

I det här fallet har man tagit en del tradition i form av utseendet med bolster och runda former,  lagt till tvåhandsöppning, ett sheep foot-blad och en back lock som lås. Det moderna tillägget består av grövre gods än traditionella knivar, bättre stål, ett clip och kullager. Den levereras dock även med bältesfodral för den som vill bära kniven på så vis.

QSP 128C Worker


Resultatet  blir en kniv kallad Worker från QSP. Den är designad av en gentleman vid namn Arthur Brehm. Kniven kan fås i ett par olika varianter med mer traditionella material i skollorna som jigged bone eller som i det här fallet snakewood. Gillas inte det så finns den även med svart G10 i greppet eller G10/kolfiber för den som föredrar det. De senare materialen ger bättre friktion. 

Sen kan väl tilläggas för den som tvekar att eftersom bladet löper på kullager är det så mjukt och smidigt i gången att det kan öppnas med en hand också. Den är bara inte gjord för det. Upphovsmannen kommer från Tyskland och där får en kniv inte både vara enhandsöppnad och ha lås. Antingen eller går dock bra av någon förunderlig anledning. 

/ J - nyhetsförankrar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar