torsdag 28 maj 2020

Ny kniv - Medford Der Hund

Vem hade kunnat tro det? En kniv från Medford Knife and Tool "in da house". Vi kan väl säga så här, jag är ingen större anhängare av herr Medford som person och verkligen inte av hans tidigare knivar heller. Inget för mig helt enkelt. Smaken är som baken som bekant.

Men, trots att jag kan vara tjurig och envis är jag inte dogmatisk. Det innebär i det här fallet att om Medford kan börja göra knivar så kan jag ändra uppfattning. Och den här olivgröna lådan visade sig inte innehålla ett överdimensionerat fällbart spett utan en kniv! En riktigt sympatisk sådan också. 

Little Big Knife
Medford Der Hund


Den här modellen har ett rätt lustigt namn då den heter "Der Hund" eller hunden som vi säger på svenska. Varför den fick det namnet är mer oklart. I vilket fall som helst rör det sig om en enkel och rättfram kniv i samma storleksklass och användningsområde som t ex Spyderco Techno. Med det undantaget att den här faktiskt skär väsentligt bättre. Bladgodset är tunt och eggen ännu tunnare och kniven är väl slipad så den är excellent på det området. Spetsen är usel. Men det är att gå recensionen i förväg.

Hur som haver en kniv med blad i S35VN-stål och handtag i titan är det. Den kan fås i ett flertal olika utföranden beroende på vilken färg som föredras. Öppningen sker endera med två händer eller med en hand nyttjandes den fördjupning som finns i bladet. Lås och clip är även de i titan för övrigt.

Efter att ha rastat den ett tag kommer jag att återkomma med fler kommentera om hunden!


/ J - ämnar rasta hunden

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar