söndag 3 maj 2020

Ny kniv - QSP Hawk

Rak, enkel utan krusiduller kan de yttre formerna på den här kniven beskrivas. Eller ja, inte helt utan krusiduller då bladet är fullt av virvlar. Mycket beroende på att det är ett damask-blad. Fast skall man nyttja korrekt terminologi så är det inte "Damascus" utan ett mönstervällt blad. Och skall man vara  ännu petigare så är det en kinesisk variant på vad svenska Damasteel ägnar sig åt, det vill säga ett rostfritt mönster. Men resultatet ser bra ut hur som haver.

Fler virvlar kunde jag fått om jag valt varianten av den här kniven med kolfiberhandtag eftersom det materialet har försetts med ett mönster som speglar bladet. Nu valde jag trä istället på det här utförandet av Hawk, en av de senaste knivarna från QSP

Kniv med trähandtag och mönstervällt stål i bladet
QSP Hawk

QSP fortsätter att övertyga. Enkla linjer, väl valda material och sympatiska prisnivåer kombinerat med mycket god byggkvalitet ger fina knivar. Just den här modellen har dubbla öppningsmekanismer med en diskret flipper och tumknoppar. Det som är speciellt är att de båda fungerar lika väl.

Det skall bli roligt att testa den här kniven. En utvärdering av det äventyret följer förstås.


/ J - mönstrar på

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar