måndag 23 december 2019

Ny kniv - Lionsteel Gitano

Tydligen har jag varit snäll i år eftersom tomtefan behagade leverera en julgåva till mig i förskott. Jag undrar bara varför tomten inte kom själv utan skickade en jäkla nisse? Skägg hade han inte heller. Och inga renar utan en gul skåpbil. Men i alla fall. 

Lionsteel Gitano


Kniven är Lionsteels Gitano. En kniv som bygger på en custommodell av den holländske knivmakarn Gudy Van Poppel. Som den initierade kan se på både handtags- och bladform är kniven kraftigt influerad av "Zigenarknivar" och Spanska Navajas. 

Gitano är en av de där moderna traditionella knivarna som mixar gammalt och nytt. Formspråket känns igen från historien medan material och teknik är moderna. Gudys customknivar  bjuder på ännu mer av den varan då de ofta är flipperöppnade och har lager. De är också väsentligt större än den här kniven. 

Gitano är istället en slipjoint och bjuder på ram och bolster i titan, Niolox i bladet och har clip. Handtaget finns i olika utföranden men jag valde olivträ för att förstärka utseendet. Annars finns mörkare trä, kolfiber, micarta och G10 att välja på. Första intrycket är att det här är en fantastisk liten kniv. 

Med det vill jag tillönska eder alla en fröjdefull jul!


/ J - också en jäkla tomte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar