måndag 15 maj 2023

Nya knivar - Cuda Brand

Det är inte varje dag man stöter på ett nytt märke. Egentligen är inte varumärket helt nytt på marknaden även om det är det för mig och så vitt jag vet, för Sverige. Hursomhaver, låt mig presentera Cuda Brand!

Inriktningen på deras produkter hamnar egentligen en smula vid sidan av vad jag i vanliga fall använder. Fokus ligger nämligen på knivar och andra prylar för fiske!

Cuda Brand, går nu att köpa även i Sverige


Det är med det i åtanke som det här setet med knivar skall betraktas. Men även för den som inte fiskar kan det vara en bra uppsättning för hanterande av t ex kött och en del utomhusmatlagning tänkte jag. Sedan förekommer fisk förstås i matlagningen hemma och då är inte minst en bra filékniv ett välkommet inslag. 

Setet inkluderar fyra knivar, ett slipsystem och en väska


De första intrycken var synnerligen positiva då knivarna mer gedigna än jag förväntat mig. Handtagen är välformade och känns vid en första koll bekväma att hålla i och hantera. Återstår att se hur ergonomin artar sig när man faktiskt använder knivarna. Men grundförutsättningarna finns där onekligen. En kombination av god form med en frikostig fördjupning för pekfingret jämte en materialkombination bestående av plast och gummi ger gott fäste. 

Sedan trycker Cuda Brand på in sin reklam att knivarna är full-tånge och att de är "Titanium Bonded", vad de nu menar med det sistnämnda. Men det avser stålet som i grund och botten är ett tämligen enkelt tyskt 1.4116. Ett stål som dock används mycket i köksknivssammanhang och som är känt för att vara mycket rosttrögt. En egenskap som trumfar rätt mycket när det kommer till det tänkta användningsområdet i närheten av vatten och särskilt salt sådant. 

Knivarna känns kapabla är det första intrycket


Det här är ett set som inkluderar fyra knivar samt en fältslip. Knivarna är fördelade på en liten "Bait knife" tänkt för förberedelser och beredning av bete. Sedan hittas i väskan även en filékniv samt en urbeningskniv. Det var särskilt den senare som fick mig att tänka att setet går att använda till mer än enbart fisk. Kitet avslutas med en kraftigare kniv med grövre nacke som därtill är sågtandad. Den är tänkt till tuffare uppgifter som att t ex kapa rep och nät jämte att såga halvfruset bete med. 

Sammantaget måste jag säga att jag tror på den här uppsättningen knivar från Cuda Brand. Särskilt som både den medföljande väskan och knivarna känns välgjorda. Det skall bli roligt att testa dem framöver. Därtill kan väl tilläggas att jag troligen måste inkludera valda delar av släkten i utvärderingen. Där hittas nämligen några riktiga storfiskare som kan bidra med värdefulla synpunkter. 


Knivshop.se




/ J - knappastfiskare

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar