måndag 1 maj 2023

Maj, maj måne...

...jag kan lura dig till Skåne lyder den gamla ramsan. Ett bra version för den som missade 1a april. Men i övrigt har jag faktiskt inga intentioner att narras med någon idag. 

Tvärtom är den här röda måndagen synnerligen stillsam för min del. Jag råkar nämligen ha lite träningsvärk så jag håller mig tämligen lugn. Den värken är faktiskt knuten till knivar. Inte så att jag skurit mig eller så utan för att jag kastade kniv igår. Inte måttligt heller utan det var nytt "rekord" för i år då jag körde tre och en halv timme i sträck. Har ni inte prövat så är det rätt mycket kan jag låta meddela. 

En liten liten paus togs på mitten för att avnjuta medhavd smörgås och kaffe. Nu var vädret förvisso sympatiskt, delvis sol men det var också tämligen kyligt och blåste. Men fint var det. 

Fikapaus med utsikt. Kniven kommer från Yggdrasil Forge och heter Lavaeteinn XL. Det är en av de knivmodeller som testas lite extra inför kommande recension


För den som undrar får man faktiskt träning av knivkastning också. OM man kastar tillräckligt mycket vill säga. En kniv väger mellan ca två hekto upp till 465 g för mina tyngsta rotationsknivar. Så ett kast eller en omgång med tre knivar är inte jobbigt att kasta. Men 1250 kast som det blev igår sätter sina spår. Särskilt som jag kastade en hel del No spin och på längre distanser vilket innebär att man får ta i lite mer än vid rotaionskastning. 

Sedan var det lunch! Tillredd med hjälp av en av kandidaterna för kommande recension, Kuro Mori från Satake


Just knivkastning förutspår jag att det kommer bli en hel del för mig kommande månad. Om det kommer det att skrivas lite om här på bloggen förstås. Men misströsta inte ni som är ointresserade av ämnet, annat kommer också! 

Bland annat blir det som vanligt recensioner och de som är närmast är knivar som QSP Osprey, CRKT Bamboozled och MKM Root. Även knivar från Camillus och Satake väntar på sin tur. Det rör sig om en mindre fastbladare samt en kökskniv riktad mot utomhusmatlagning.

Sedan har jag ett kombinerat städ, foto och sorteringsprojekt som innebär att ALLA mina knivar skall ut från respektive förvaring och fotograferas. Sedan skall det städas där de befunnit sig. Men jag inser med all önskvärd tydlighet att det här ett dagsprojekt så det får allt var en ledig dag med fint väder.  Tanken är att bilder från det äventyret skall publiceras vad det lider. Den som lever får se!


/ J - lurar ingen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar