fredag 20 oktober 2023

Fredags-EDC CXXIV "SEREs"

Imorste tänkte jag på aptonymer. Fritt översatt betyder det "passande namn". Det eftersom jag hörde allas vår meteorolog Lisa Frost i etern. Tyvärr hörde jag henne säga "Minus nitton grader hittar vi i Nikkaluokta vilket också är säsongens lägsta temperatur"

Riktigt så illa är det inte här där temperaturen låg kring nollan imorse. Å andra sidan går vinden från att vara frisk nu till styv kuling kring 19 m/s i byarna i eftermiddag och kväll enligt SMHI. Tjohoo! Naturen hänger inte med för i trädgården blommar ett par tusenskönor, en blåklocka och rabarbern växer fortfarande. Dessutom plockade jag två smultron i förrgår. 

Men det kommer att bli kallt om jag skall bada imorgon som jag tänkt mig. Jag gör det efter mina knivkastningspass och ösregnar det inte blir det en utflykt med det syftet. Det är dock bereonde av att det inte är någon kraftig nederbörd, därav mitt tillfälligt stora intresse av vädret. 

"SERE's"


Om jag istället riktar fokus mot dagen så innebär den att jag skall använda lite knivar om ett par minuter. Det skall putsas, skäras och vägas upp kött som sedan skall bankas till schnitzel. Om jag minns rätt var det något tjugotal beställda.  Som ni förstår blir det kockknivar som är aktuellt i det fallet. 

Knivarna i fickan och på bilden kommer däremot båda från Al Mar och är en stor och liten version av deras S.E.R.E folder med tillägget "2020" till namnet. Det sistnämnda säger att de inte tillhör den riktigt gamla skolan gjorda i Japan. De här är kinatillverkade men i dagarna står Al Mar i startgroparna för att både lansera en lyxigare utgåva av den här modellen med finare stål och tillverkad i Taiwan istället. Utöver det är det äntligen utlovat ett flertal nya modeller. Även om någr av dem kan kallas nygamla då t ex "Payara" är en modell som funnits i sortimentet för många år sedan i ett annat utförande. Men hur som haver är det spännande!

Utöver det kan man behöva ljus och eld. Tändaren ligger mest i bilen eller i väskan då jag inte röker. Ficklampan hittas däremot i jackfickan för tillfället. Den mörka säsongen har börjat på allvar. 



/ J - i motvind

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar