fredag 13 oktober 2023

Fredags-EDC CXXIII

Det börjar bli långt nu, talet i rubriken "CXXIII". Nej, inte särskilt högt utan långt. Appropå romerska siffror var jag mycket inne i det någon gång när jag var barn. Av någon för mig idag obegriplig anledning resulterade det i att jag skrev alla tal från 1-1000 på smårutade A4-ark med en dåligt vässad blyertspenna. Om jag minns rätt blev det fyra eller fem papper skrivet på båda sidor. Som en fotnot tror jag att årtalet 1848 är ett av de längsta som kan skrivas på det viset. Ett tal man ser rätt ofta här i Växjö då residenset vid stortorget är från den tiden. 

Angående siffror har jag börjat räkna. Det jag räknar är hur många knivar jag har. Frågan dök upp i något sammanhang på jobbet. Svaret är...många, tror jag i alla fall! Men inte flest. Jag vet att några jag stöter på i diverse Facebookgrupper har avsevärt mycket större samlingar. Men jag springer inte heller på loppmarknader och köper in tio versioner av samma kniv och liknande som en del gör eller trålar Tradera och Blocket för fynd. 

Och skall jag vara helt ärlig vet jag inte om jag "samlar" heller. Det är ett ämne jag skrivit om tidigare och i mitt tycke måste man ha mer mål och mening med sin växande skara om det skall vara en samling. Tillståndet här är mer en knivhög, fast en bitvis trevlig sådan. 

"Colorful" Ett försök att bekämpa dagens datum


Vidskeplig vet jag inte om jag är men det går inte att komma ifrån att dagens datum har viss signfikans i det sammanhanget. Det är trots allt Fredag den trettonde. Inte bara en film-franchise utan även ett datum på riktigt. 

Mitt försök att bekämpa gråheten sträcker sig till lite färg i fickorna i form av en ANV Z200 i rött och en Victorinox EvoGrip S18. Jag tycker att den senare låter som en bilmodell. Jag kallar den för "Bumblebee". Den är trots allt gul och svart samt knubbig. 

Skulle det inte räcka till för att lysa upp dagen så har jag även en ficklampa som dock hamnade i bilen och en tändare någonstans i min väska. 

Ha en god fredag allihop!


/ J - räknar vidare

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar