söndag 1 oktober 2023

Och så vänder vi blad

Även den mest optimistiske måste tillstå att sommaren somnat in och att hösten är här. Björkarna har börjat med slingat hårmode vilket är ett säkert tecken. Men för att vara lite motvalls badar jag fortfarande. Inte vinterbadande som när man hugger ett hål isen utan sommarbadande som inte slutat. Varje gång jag är och kastar kniv blir det ett dopp i sjön samt tvagning. Efter regnandet på sistone och de kallare nätterna blev gårdagens bad en smulare svalare än tidigare. Frågan är hur länge det är behagligt?

När det börjar ligga löv på botten vet man att det är höst


Knivkastandet gick förresten inget bra alls den här gången. Tydligen har jag legat och bitit ihop käkarna under natten för jag vaknade med värk i dem, nacken, axlarna och ovanpå det ett värkande huvud. Men två timmars kastande blev det trots allt. Efter lite kaffe och en smörgås samt en näve tabletter släppte det värsta. 

Efter lite kaffe kändes dagen bättre. Kniven är den eminenta SRM 255!


Apropå knivkastning, så är den aktiviteten en av orsakerna till att jag inte hunnit skriva så mycket på sistone. Det och att jag trappat upp antalet timmar på jobbet rejält. Hur det kommer sig är en lång och komplicerad historia så den lämnar jag därhän. 

Men lite tid och mycket intresse har jag så en del skrivande blir det allt framöver också. Och nämnda knivkastning är inte minst aktuell eftersom jag ämnar recensera ett par modeller från engelska Yggdrasil Forge inom kort. Först ut är en kniv kallad Huginn XL

Utöver det ämnar jag ta en närmare titt på en ficklampa eller snarare skriva ned mitt omdöme om en lampa jag använder flitigt, Fenix PD35.

Sedan blir det förstås fällknivar av allehanda slag. Den Ansö-designade Root från MKM är den som ligger närmast i tid. Men även knivar från märken som QSP, CRKT och Camillus är aktuella. 

Väl mött i etern!


/ J - går snart i ide

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar