tisdag 8 augusti 2017

RAT 1


Nä, jag skall faktiskt inte avhandla den kända kniven från Ontario Knife Company idag titeln till trots. Istället skall jag återkoppla till en bild jag lade ut på Instagram igår. Nämligen den här:


Bakväg!


Vad ni ser är någonting vare sig jag, mina vänner som drabbades eller Anticimex hört talas om! Mina goda vänner P och M har varit på semester i Europa och haft det förträffligt men vid hemkomst möttes de av en husockupant. Någon hade i deras frånvaro flyttat in och gjort sig hemmastadd. Denne någon har varit under vasken, i skåp och lådor i köket och även i sovrum och annorstädes i huset. Spår av olika slag fanns både här och var. 

Så långt inget unikt. Men vandalen, nu mera av sonen i huset döpt till Gustaf, har gjort något mer extraordinärt. 

Först har det ätits hål genom innerväggen i köket. Därefter har isoleringen på baksidan av kylskåpet avlägsnats varpå vederbörande har gnagt sig rakt genom plasten in i kylskåpet och väl där avnjutit allehanda delikatesser. Bland annat har en tub mjukost avverkats, rakt igenom metallen. 

I övriga huset har tänderna vässats mot allt från ljus till telefonhörlurar. Gustaf har sannerligen inte legat på latsidan. 

I desperation införskaffas allt vad fällor heter inklusive någon form av ljudhistoria som skall skrämma gnagare. Anticimex kontaktas men kunde inte komma innan måndagen och hela helgen skall överlevas. Gustaf har nog inte läst instruktionerna till den ljudliga råttskrämmaren. Han lyssnar noga en stund och beslutar sig sedan för att fortsätta med vad nu råttor gör. 

Mina vänner sätter för alla hål de kommer åt med ståltrådsnät men inget hjälper. Nya hål görs då bekvämt bredvid de gamla. P sitter uppe på söndagsnatten med en gammal jo-stav (kampsportsvapen) för att ge Gustaf stryk. Inte heller det hjälper. Trots bankade i väggen och vilda rödögda blickar mot väggen visar han sig inte. Han lyssnar uppmärksamt, beslutar sig för att P inte är farlig och arbetar lugnt vidare. 

Numera hävdar P bestämt att råttdjävulen går på amfetamin. Han måste ha gnagt i sig något som speedar upp honom. 

Det sista hålet gjordes under tiden P var i närheten. 
Eftersom det var nät för de andra behövdes en nödutgång ansåg Gustaf


Nu har Anticimex varit på plats och en halvcirkel av fällor är utplacerade runt kyl och frys. Samt en inne i kylen. Några av hålen har öppnats för att det inte skall bli förändringar. Tydligen gillar inte råttor det. Allt för att han skall lockas att ta en smakbit av smörgåsbordet av jordnötssmör, rökt korv och ost som vankas. 

Gustaf lever dessvärre och har hälsan i skrivande stund, i alla fall såvitt jag vet. 

Förresten sade jag att mina vänner skaffade katt i går kväll? Dessvärre är lilla Sigrid som hon döpts till bara tretton veckor och jagar inte djur större än hon själv än. 


/ J - funderar på att lära sig spela flöjt1 kommentar:

  1. Rättelse, ett par minuter efter publikation meddelades att Gustaf gått till de sälla råttmarkerna. Frid över död råtta.

    SvaraRadera