måndag 7 augusti 2017

Dagens bild nr 117 "Gårdagens kaffe"


Fast egentligen är titeln helt missvisande. Det var inte kaffet som var från gårdagen utan bilden. Och nu har det dessutom hunnit bli förrgår. "Ibland kommer stora saker i små förpackningar" vore dessutom ett bättre namn. En liten espresso är  är sällan fel och det gäller även en liten mycket vass kniv. 

När det är dags för små snitt eller snabba förpackningsöppningar är en liten fickskalpell helt enkelt ett synnerligen passande komplement till något större. Därför har jag oftast minst en sådan på mig. Vanligen längst ned i vänsterficka där den får bo i trakterna av en plånbok. Sen kan den kompletteras med ytterligare något av samma storlek i en jackficka om en sådan bäres. 

"Yesterday's Coffee"


Kniven är troligen bekant för den som följer mitt Instagramkonto då det är en vanlig kompanjon. Spyderco Manbug är modellen och den här versionen är deras "sprintrun" i färgen "burnt orange" och med ett laminatstål där HAP40 står för eggen. Ett av mina favoritstål i småknivar har jag konstaterat. Visst det blir lite fläckar och det kan rosta. Men jäklar i min låda vad vasst det blir och inte är det omöjligt att återställa heller. Just den här kniven har inte slipats om alls än. Lite strigling och sen har den varit redo igen. 

Jag känner inte till några andra märken som arbetat med det här stålet förutom Spyderco. Är det någon som har ett tips?


/ J - uppskattar de små tingen i livet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar