måndag 18 september 2017

Dagens bild nr 122 "Allt är inte nattsvart"

Visst är det sympatiskt när överraskningar är positiva! I det här fallet bjöds jag på en sådan från en kniv som delvis är ett impulsköp och delvis har att göra med (dåligt) inflytande från ett visst Instagramkonto vid namn #Foldersunfolded. 

"Tacticool" är egentligen inte min genre. Men det här specifika märket har rykte om sig att göra riktigt bra knivar. De är emellertid tämligen kostsamma för att vara standardproduktionsknivar och de är som sagt, eh...väldigt svarta! Möjligen kan de vara beige också då många kommer i alternativet "Desert Camo" vilket inte gör dem mindre iögonfallande. 


"Black is Black"


Det rör sig förstås om italienska Extrema Ratio och kniven överst på bilden är deras BF2 CD. "BF" står för "Basic Folder" vilket antyder att det är en av deras slankare och mindre knivar. Andra modeller återfinns under rubriker som "medium folders", "heavy folders" och "heaviest folders". Knivarna som ingår i den sista kategorin är ja, fascinerande är väl ordet jag söker. Tänk Cold Steel- utmanare. 

Siffran "2" i modellbeteckningen står för att det är den största av BF-knivarna. Det finns även en "BF1" samt en minsting och tillika det senaste tillskottet till familjen "BF0".

En recension av den här kniven plitas det friskt på för stunden och utan att avslöja allt för mycket kan jag säga att det fanns mer under skalet än vad som kunde anas. Bland annat överraskar ergonomin åt rätt håll. Därav bilden och jämförelsen med den på området smått legendariska Spyderco PM2. 


/ J - plitar

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

1 kommentar:

  1. Ever wanted to get free Instagram Likes?
    Did you know you can get them AUTOMATICALLY & TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?

    SvaraRadera