fredag 13 oktober 2017

Dagens bild nr 124 "Fox-favoriter"


Ni vet, den där staden i Italien. Den med alla knivtillverkarna. Den där de gör...eh, allt med egg. Vad heter den nu igen? Ja, just det Maniago!

Där hittar man de flesta av de stora italienska märkena som exempelvis Antonini, Fantoni, Lionsteel, Viper, Maserin och inte minst Fox!"Fox Favs" - Favoriter från Fox, här med grunden till en tomatsås


Från Fox Knives kommer de här två skönheterna. Det är deras "W515" överst som är en av Bob Terzuola formgiven kniv. Egentligen är den rätt typisk honom och mycket dramatisk när den får svarta ninjakläder och ett clip. Men i den här versionen är den mer avskalad. Med sidor i trä, ziricote närmare bestämt och försedd med läderfodral istället för clip förvandlas den till något annat. En mer "stillsam" kniv kanske man skulle kunna säga. Elegant och med en storlek som ligger i linje med exempelvis en BM 940 vars blad den här kniven för övrigt påminner om. En slags "reversed tanto" eller en modifierad wharncliffe eller vad man vill kalla dem. "Modifierad" är nog ordet som skall betonas. 

Det gäller också den undre kniven vars blad även det är en smula svårkategoriserat. Den är formgiven av en herre med inriktning på det mer "taktiska" i vanliga fall, Bastien från Bastinelli Knives. Men samma sak här, skollor i samma träslag och även här försedd med ett läderfodral. Lägg därtill att det är en "friction folder" och du har ett styck mycket intressant kniv. 

Den övre räven har jag haft ett tag medan den undre är tämligen ny. Båda kommer att recenseras förstås! Det som kan sägas om dem är att de sticker ut i träsket av titanbaserade kullagerlivsformer som befolkar knivuniversum just nu. / J - gillar särlingar

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar