torsdag 26 oktober 2017

Radiotystnad?


Ibland är det lite tyst här på bloggen under en tid, exempelvis den senaste veckan. Då kan man som läsare kanske få för sig att det inte jobbas i knivvärlden. Au contraire, au contraire mina vänner! Bakom kulisserna lyser flitens lampa stark och klar i höstmörket må ni tro.

Det är kanske då det jobbas som hårdast faktiskt. I det här fallet innebär det att det plitas på ett flertal recensioner parallellt. Ja förutom någon produktrecension i den andra världen då, min cykelblogg - Cykligare!


Föremålen för uppmärksamheten är sinsemellan väldigt olika. Det rör sig om knivar som:


Den relativt nya P128SF från Ruike. En välbyggd framelock flipper helt i stål.
En spännande nytt märke från Japan, Raging Jap som presenterar sig med modellen  RJ5.Kinesiska Harnds modell Talisman som fått epitetet "budgetlyx" av mig.Prestandamonstret Bradley Folder 2 från SpydercoSärlingen och Bastinellisamarbetet Slim Dragotac från Fox.Sist men sannerligen inte minst, snarare störst faktiskt är en underbar bekantskap i form av en JCK Gyuto från deras "Kagayaki "-serie.Utöver det väntas inom kort knivar från Knivshop.se och resultatet av det mötet kommer ni förstås att kunna ta del av på Vasst!

Det som ställer till det är förutom att jag är tidsoptimist är att jag envisas med att bära och använda knivarna innan jag skriver något vilket förstås tar tid. Jag har noterat att vissa, framförallt Youtube-kanaler helt sonika struntar i den biten och istället fokuserar på hur knivarna är byggda, vilka komponenter som ingår och vem som designat dem. 

De lägger mindre fokus på hur knivar uppträder i hand när de används och om de faktiskt fungerar som verktyg också. Det gör att det går att trycka ut betydligt fler "recensioner" än vad jag klarar av. Större volymer helt enkelt. 

Det går i och med det även vara snabbare med det senaste. Nog så viktigt om man vill ha många läsare/tittare. Enligt mig blir det dock snarare produktpresentationer än recensioner och det är gott så. Jag gillar själv att ta del av dem. Men jag tycker att den bild som ges kan behöva fördjupas. 

Av det skälet funderar jag även på att lansera någon form av uppföljning av texter jag skrivit tidigare. Helt enkelt diskutera om jag upplever vissa knivar på samma vis en tid senare. 

På återhörande! eh....läsande eller vad det nu kan tänkas heta.


/ J - med uppkavlade armar

#knivesandbikes #aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

  1. Vad kul att läsa om lite kniv på svenska. Mkt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du tycker det! Hjärtligt välkommen till mitt lilla hörn av världen!

      Radera