måndag 20 maj 2019

Bytt är bytt och kommer aldrig igen

Det här är upplösningen på bytesäventyret jag skrev om sist. Idag anlände så äntligen kniven efter att på sedvanligt vis suttit fast i tullen i tre veckor. Ingen skugga skall falla över mannen som skickade kniven. Hade gjorde minsann vad han kunde för att få fram den i tid. 

Men det är intressant det där. Jag känner inte till vilka rutiner svenska tullen följer nuförtiden. Men en stilla undran vore om de inte bara kunde gå efter vad som står i dokumentationen, röntga paketet så att det inte innhåller något annat och därefter skicka det vidare, skyndsamt. Jag har en vän som råkat mer illa ut än jag. Hans försändelse sitter fast sedan någon månad för att de fått för sig att kniven i det fallet är en customkniv eller något. Det är en Spyderco och de hävdade ett tag att den kostar 1500$! Mig veterligen är den dyraste Spydercon som tillverkats den nya Paysan och den kostar väl ungefär en tredjedel av det. Hur som haver i det fallet var det något med en decimal som spökade. Men det är ett gott exempel bland väldigt många att den "nya" posten fungerar ungefär lika bra som vilket underutvecklat land som helst. Även om just det ordet är obsolet. Men ni förstår kanske vad jag menar? 

Den dök så småningom upp, kniven från Kina som färdats via Hawaii

En snabb "unboxing" eller paketöppning som vi säger på svenska avslöjar det här. En like brun och oansenlig (trist) låda som vanligt. Men nu är jag ingen större anhängare av att knivtillverkare slösar pengar på avancerade förpackningar så det gör mig inget. Det är trots allt en kostnad som bakas in i totalpriset. Ett stående tips till märket ifråga är att de åtminstone kunde märka lådorna med modell eller en beteckning. Fast fördelen för mig som köpare är att man kan stoppa kniven i vilket jäkla låda som helst utan att göra fel.

Vanlig låda men ovanligt väl inslagen


Märket är som ni ser Two Sun vilket blivit något av en stapelvara hos mig när det gäller en viss typ av knivar. De erbjuder fortfarande väldigt mycket för pengarna även om priserna stadigt klättrar i takt med att de blir allt mer kända. Undertecknad får väl sägas ha en liten del i den utvecklingen i och med att de frekvent förekommer på mitt Instagramkonto. Så i det fallet kanske jag får skylla mig själv. 

Two Sun TS81


Det här exemplaret med nr TS81 är designat av en herr Wong eller den som gömmer sig bakom namnet "Wong Design". Tidigare har jag mest haft knivar av Night Morning Design och någon av Tepe. Med andra ord är det den första av det slaget för mig. 

Det som fick mig att nappa var faktiskt sidorna av ben som är försänkta i handtaget. Inte bara på presentationssidan utan på båda kan tilläggas. Det gav ett i mina ögon mer intressant utseende. Tämligen sober och svepande i linjespelet var annars intrycket på distans. 

Jag är alltmer anhängare av knivar vars låssidor är någorlunda lika presentationsidan


Ett första intryck är att den här kniven ligger väl i kvalitetsnivå med övriga knivar från Two Sun. Du får mer än godkända material och en gedigen konstruktion. De är i de flesta fall (utom de riktigt gamla modellerna) sunt utformade och välbyggda. Inte mycket att anmärka på i negativ bemärkelse alls. 
Sen om utseendet passar alla är en annan fast egentligen enkel fråga. Det gör det inte! Vilket i det här fallet är bra eftersom det gör att de inte är helt neutrala, läs tråkiga! 


/ J - paketöppnaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar