onsdag 17 januari 2018

Dagens skratt!

- fallosskämt är alltid lika roligaÄr det någon av er läsare som kommer ihåg en bil från Japan som fick byta namn innan den släpptes i Sverige? Om ni inte gör det kan jag upplysa om att modellen var Honda Fitta. 

Nu upptäcktes debaklet innan den började säljas och den fick istället heta "Jazz" på den här marknaden. Det finns en orsak till att många bilmärken nöjer sig med sifferkombinationer som modellbeteckningar. Volvo V70 känns tryggare i det avseendet. Även om det inte heller alltid är problemfritt så är det åtminstone inte lika fullt med fall(os)gropar. 

Och vid närmare eftertanke borde nog CRKT - Columbia River Knife & Tool också gjort på det viset. För det här namnet på deras enligt egen utsago "badass" Khukri är inte helt lyckat. 
Om ni klickar på bilden och läser texten till höger så ser ni vad den heter. Jo, den heter så, de har döpt den till KUK!

Ännu roligare blir det när de använder just ordet "badass" för att marknadsföra den då det lite fritt kan översättas till "stenhård" på vårt eminenta språk. Ja och sen kan tilläggas att det påpekats för dem i flera olika forum av bland andra undertecknad. De valde att bortse från det. 

Någonting säger mig att den inte kommer sälja så ruskigt bra i Sverige. Med undantag för dem med mycket humor och självironi då. Fast modellen ser inte ut att rikta sig till en målgrupp känd för just de egenskaperna. 


/ J - lättroad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar