lördag 1 maj 2021

Så var det då äntligen maj

Sköna maj välkommen sjungs det. Fast det börjar väl inte riktigt så om jag skall vara ärlig. Där jag befinner mig är det tämligen svalt idag och någon regndroppe hänger i luften och i eftermiddag hotades det till och med med snö! Därtill var inte gårdagen var den brukade heller. Inga brasor, inga fyrverkerier, inga sångarinsatser och folkmassor. Inte mycket till Valborgsfirande med andra ord. Allt är inställt. Liksom många andra börjar jag bli hjärtinnerligen trött på den här pandemin. Men det är bara att hålla ut ett tag till. 

Knivlivet är emellertid inte inställt. Snarare motsatsen, det lever i högsta välmåga. Särskilt verkar den här månaden bli hektisk.

Det blir en hel del av den här typen av knivar i maj...


...men även dylika. Små, lätta EDC-knivar. De här från SOG, Al Mar och Spyderco


Knivkastandet fortlöper i oförminskad takt och om det ämnar jag skriva mer om. Det blir inlägg om träning, knivtyper, tekniker, övrig utrustning och lite annat. Sen måster jag erkänna att jag har ett flertal nya set kastknivar på ingående. 

Vid sidan om det skall jag skriva om köksknivar då jag har några nya dylika från Victorinox. Från det märket väntar jag även in ett par fällknivar av varierad sort. Och på tal om fällknivar kommer den här månaden avhandlas dylika från tillverkare som Spyderco, Ruike, Steel Will, Fox och Viper

Synnerligen blandad kompott med andra ord så det skall nog gå att hitta något att läsa om för de flesta!

Nu skall jag ut och ägna mig åt Coronasäker aktivitet. Knivkastning har den fördelen att den per automatik skapar en viss social distans så att säga. 


/ J - letar efter värmen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar