tisdag 25 maj 2021

Ny kniv - Spyderco Endela Emerson Opener

In i det längsta spjärnade jag emot. Orsaken? Att jag egentligen inte ser poängen med en Emerson "Wave", ni vet den där kroken som återfinns på några knivar för att de skall automatöppnas när man drar dem ur fickan. Tidigare har jag prövat funktionen på bl a Emerson/Kershaw-samarbeten och inte minst på andra märken som har liknande lösningar fast i eget utförande, däribland Cold Steel och Viper.

Spydercos utförande är ett licensierat samarbete med Emerson och ligger därför mycket närmare originalet. Något som märks kan jag säga. Men orsakerna till att jag tidigare avstått den här lösningen på en Spydercokniv är två. Nummer ett, det gör att kniven skär sämre eftersom bladet blir så mycket lägre. Nummer två och faktiskt det främsta skälet är att det i mitt tycke gör bladet oerhört fult!



Men så tog nyfikenheten överhanden till slut och därför har en Spyderco Endela Emerson Opener hittat hit. Missförstå mig rätt, jag tycker fortfarande att det här kan vara det fulaste bladet Spyderco har åstadkommit. Proportionerna eller snarare avsaknaden av sådana på hela kniven och så den jättelika knölen avslutad med en våg av tsunamiformat gör inte någon glad. 

Samtidigt kan sägas att funktionen är grym! För den som söker en kniv som öppnas av sig själv direkt från fickan så är det så här det skall göras. Den bara fungerar helt enkelt. Och vad gäller att skära så gör den det bra men bara på ett annat vis än ett mer klassiskt flatslipat Spydercoblad. Sammantaget gör det här till en om inte vacker så både effektiv och intressant kniv. Naturligtvis blir det en recension av kniven! 




/ J - surfar på vågen

PS. Om någon är intresserad av att bli återförsäljare av Spyderco i Sverige, kontakta Knivgrossisten.se


#knivesandbikes #knivigtvarre #spydercosverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar