torsdag 6 maj 2021

Ny kniv - Cold Steel Sure Flight Sport

Storleken spelar faktiskt roll, i alla fall när det handlar om kastknivar. Cold Steel är kända för att göra större knivar och har presenterat ett antal kastknivar genom åren och några av dem har blivit klassiker. Dock försvann de från katalogen ett tag för att nu har återkommit. En av de mer allroundbetonade knivarna i sortimentet är Pro Flight Sport. En på goda grunder mycket populär kniv. Den är svårslagen när det kommer till relationen mellan pris och prestanda. Men ändå mer prisvärd kanske den här kniven är.

Den här är dess mindre släkting kallad Sure Flight Sport.

Cold Steel Sure Flight Sport kastkniv
Cold Steel Sure Flight Sport

Ordet "mindre" skall inte överdrivas då den här kniven är 12 tum lång vilket förstås inte är en slump då det är den nedre gränsen för vissa knivkastningstävlingar i USA. Översatt till centimeter blir det 30,5 cm. Tjockleken är 3,5 mm vilket ger en vikt på strax över 230g. Materialet är 1055 kolstål. Till skillnad från vanliga fickknivar vill man i kastknivar framförallt ha ett segt och slagtåligt stål. Höga Rockwell-tal är aldrig aktuella. 

En rapport följer även på den här kniven. 


/ J - kastar loss

PS, jag kan avslöja så mycket att jag haft den ett litet tag innan jag skrev den här presentationen och de första intrycken är mycket goda. 

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar