tisdag 11 maj 2021

Ny kniv - Condor Dismissal

Vad är 14 tum långt, väger in på 330 gram och har ett allmänt elakt utseende? Det råkar vara en adekvat beskrivning av en kastkniv vid namn Dismissal från Condor Tool & Knives. Ett företag som har en gigantisk spännvidd på sitt sortiment. Där hittas allt från svärd och machetes via friluftsknivar och fällknivar till köksknivar. I utbudet ryms även kastknivar och kastyxor.

Bland kastknivarna finns ett flertal modeller för olika kasttekniker vare sig du föredrar "Traditional"/"Full spin"-kastning eller "No spin".

Condor Tool & Knife Dismissal 14"

Dismissal är designad av Condors husdesigner Joe Flowers. Den kommer i två storlekar, en som mäter 12" eller 30,5 cm på längden och så den här större 14"/35 cm. Tjockleken är 5 mm och materialet är 1075. Kolstål är alltid ett bra alternativ till kastnivar eftersom när det hålls hyfsat mjukt så böjer det sig hellre än spricker. Det behövs då kastknivar är de knivar som prövas hårdast av alla knivtyper. Ytan är försedd med ett svart epoxyöverdrag för att skydda mot korrosion. 

Balansen på den här kniven är inte helt neutral utan ligger en smula förskjuten mot bladet till. Det är jag inte van vid så det återstår att se vad jag tycker om det. Jag ämnar återkomma med en serie inlägg om knivkastning och då naturligtvis även en recensionav den här kniven. 




/ J - Birdthrower


PS. Om du önskar bli återförsäljare av Condors produkter, kontakta Knivgrossisten.se



#knivesandbikes #knivigtvarre #condorsverige

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar