söndag 12 mars 2023

Fredags-EDC CXV?


Det är inte ofta man skriver en "Fredags-EDC" i efterhand. Men det har sina randiga och rutiga skäl. Eller rättare sagt det har det inte alls. Det beror enbart på att jag ägnat mig koncentrerat åt att vara sjuk i influensea och högst troligen kristallsjuka. Det senare enligt min läkare, men fan vet. Yr är jag emellertid fortfarande och fruktansvärt klen. Den här texten är väl högst troligen det mest ansträngande jag orkar åstadkomma idag.

Försökte se en stund på skidor men tröttnade då jag trots at jag är stor vän av Norge tröttnat på att se deras flagga på ett tag. På herrarnas femmil i Homenkollen igår belades de tio första platserna av norrbaggar. Den elfte, britten Musgrave är halvnorsk samt bor och tränar i Norge så han räknas knappt. Damerna är normalt inte lika överlägsna men det ser inte mkt bättre ut där heller idag.

CRKT Jake...och blommor! Vintergäck som de heter växer även i snö och tittade fram redan i februari. Bilden är tagen för ca en och halv vecka sedan innan snön och minusgraderna gjorde come back 


Annars skiner solfan men tyvärr har jag inte kraft nog att göra något med det. Ni vet, det där svenska, "det gäller att passa på". För inte vet man när den behagar visa sig nästa gång. Men här passas inte på ett jäkla dugg, soffan hägrar. Sen vet jag inte varför vädret envisas med att pendla mellan minus tjugo, någon plusgrad, ned till minus tio och så vidare. Särskilt inte i mars. Jäkla otyg är vad det är. Min själ fryser. Och om det finns någon hurtig fan där ute som ens tänker "det finns inget dåligt väder...." så har ni inte försökt kasta kniv i minusgrader och skall hålla tyst. 

Apropå knivar, kniven på bilden är den eminenta CRKT Jake. En ny design från Ken Onion. För den insatte är det kanske uppenbart. Första intrycken av den här kniven är kraftigt övervägande positiva med ett par nedslag. Men det ämnar jag återkomma till. 



/ J - känner sig klen

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar