fredag 31 mars 2023

Fredags-EDC CXVI

Fredagen både kom och gick för min del även om den inte är helt slut än. Det var full fart i köket där jag arbetar vilket fick tiden att flyga. Idag bjöd vi på schyssta högrevsburgare med pommes. Burgarna hade jag kryddat med en smula tabasco, liquid smoke och en hälsosam dos svartpeppar. Jäkligt goda om jag får säga det själv. De serverades med diverse tillbehör som picklad rödlök, cole slaw, burgardressing och en BBQ-sås. Allt gjort i huset förstås inklusive nybakade hamburgerbröd. 

Det har varit en sådan där dag då allt flutit på. En tämligen bra dag med andra ord. Sedan kom jag hem och slappnade av. Det var ett tag sedan men lite kvalificerat hi fi-nörderi stod på schemat. Det är skönt att lägga ifrån sig allt vad telefoner och lurar heter och bara slappna av och avnjuta lite schysst musik i en bra stereo. Hederos & Hellberg blev det idag. 

Nu återstår att se om kvällen artar sig lika väl. För stunden snöar det på tvären vilket inte känns helt hundra måste tillstås. Det här vädret får mig att känna mig kränkt. Oklart av vem, men ändå. 

"Gemensam nämnare"


I fickorna hittas även där en smula glädje. Knivar från italienska MKM kan nämligen muntra upp tillvaron. Huvudbestyckningen bestod av två skapelser signerade Jens Ansø. Därav namnet på bilden. 

En av dem är den för mig helt nya Root. En slip joint jag bekantar mig med inför lite rejält testande inför kommande recension. De första intrycken är att det en charmig och genomsympatisk skapelse. Framför allt skär den bra samtidigt som den är bekväm att hålla i och snygg att se på. 

I en annan ficka hittas den något större Goccia som ni sett här på bloggen tidigare. Förutom designer och tillverkare är även ståltyp densamma för de två knivarna. I bladen hittas exklusivt M390. Utöver de tre punkterna har de  inte mycket gemensamt alls. Storlek, öppningsmetod, lås, handtagsmaterial och bladtyp är olika bara för att nämna något. Udda syskon med andra ord. 

Ha en fortsatt god fredag go' vänner!


/ J - flyter ovanpå

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar