måndag 11 april 2016

Dagens bild nr 32


Carson, ett namn med klang i knivkretsar. Den här kniven från CRKT är designad av honom vilket framgår tydligt av texten på bladet. Och vilket skönt litet handtag den här kniven har. Jag hade därför inte haft något emot att ha även storebror M4 som kom tidigare men sedan länge gått ur produktion. 

"There is no such thing as Black or White"


Det här hade kunnat vara en mycket bra fickkniv. Nu är den mest ok. Den är i mitt tycke snygg, handtaget är välformat och byggkvalitén är riktigt hög för att vara CRKT. Jag stör mig inte så mycket på fjäderförstärkta öppningssystem som en del andra så inte heller det håller jag emot den. 

Men det finns ett par tre detaljer som är mindre lyckade. Ett utseendemässigt sådant är det typsnitt och den storlek på text som valts. I mina ögon anskrämligt om än väldigt tydligt. Man behöver inte tveka om vad kniven heter, vem som formgett den eller vem som står för tillverkningen.

Även på den praktiska fronten skulle den behöva småjusteras. En detalj som skulle behöva ses över är den låga skålslipningen som inte gör någon glad. Ett så litet knubbigt blad skär inte bra helt enkelt. Det andra är placeringen av tumknoppen som när kniven är utfälld befinner sig långt ut på bladet och därmed är i vägen vid samtliga genomgående skär. Försök bara jobba lite i kartong med den här ett tag så får du se. 

Snälla tillverkare - låt bli att göra så!

Annars en mycket sympatisk kniv som dock skall bäras utan clip för såväl utseende som komforts skull.


/ J - detaljstuderar

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

2 kommentarer:

  1. Gillar dem mycket med som du vet, saknar bara "stag" handle-modellen, vilken kommer införskaffas vad det lider. Kanske får prioritera upp den innan den blir disco'd..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det utförandet är jäkligt snyggt med ben mot rostfritt! Sen hade jag som sagt gärna velat ha den större M4 modellen då jag inbillar mig att formen på handtag gör sig mycket bra i handen om det vore en aning mer volym att greppa kring.

      Radera