tisdag 14 juni 2016

Dagens bild nr 49 "Gillar den inte"

Ibland blir knivar "kända" av märkliga skäl. Den här blev en smula omtalad för att det är en lågbudgetkniv på kullager. När den släpptes fanns det inte så många sådana. Nu har marknaden formligen svämmat över och det finns desto fler att välja på även om de flesta har en högre prislapp än den här. Lager, lagom motstånd och flippern gör den blixtsnabb att fälla ut. Det är nästan det enda som är bra med kniven tillsammans med en i mitt tycke snygg bladform. Den blev även känd eller snarare ökänd för att ha ovanligt trista skollor som folk endera modifierade, bytte ut eller helt sonika avlägsnade!


"Don't Like it"


Kniven, en Kershaw "Strobe"* är designad av Matt Diskin och det var orsaken till att jag köpte den. Jag gillade linjespelet. På bild skall väl tilläggas. I verkligheten gillar jag inte kniven alls. Den flippar som sagt oerhört bra. Den är lika snabb som en inoljad säl på gladpack. Men för övrigt är den skitdålig. 

Eggen är mindre bra eftersom den är för tjock. Det går förstås att råda bot på men det är tråkigt att alltid behöva göra det på allt man köpter. Varför gillar knivtillverkare yxeggar? 

Men mycket värre är handtagsformen. Den är på tog för rund för i alla fall min smak vilket gör att kniven gärna "rullar" i handen vilket både ger dåligt grepp och orientering. Sen förstärks intrycket av uselt handtag med billiga plastskollor som försetts med katastrofen "K-texture" där K:et förstås står för Kershaw. Smaklöst och värdelöst och därför blev det heller ingen hit!

Fast värst är på den här kniven är skitclipet! Det finns inget mildare sätt att uttrycka det. Det är orsaken att jag inte bär Strobe alls. Trots modifiering skär det in i handen. Det går helt enkelt inte att få ett bekvämt grepp om kniven med det på!

Nä, inget favorit som ni hör. Men den flippar oerhört bra för prisklassen!


/ J - rekommenderar andra knivar

* Kershaw Strobe är förstås recenserad och texten hittar du här!

#aliaspostmortem #knivigtvarre 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar