tisdag 25 september 2018

Dagens bild nr 158 "En annan helikopter"


Det testas och skrivs om knivar för fullt på den lilla kammaren för stunden. Inspirationen flödar och formas till tankar som rinner via fingrarna ut i tangentbordet. Nyligen skrev jag om QSPs "Parrot" och från samma märke kommer inom kort en recension av en kniv kallad "Phoenix". Men näst på tur och därmed mest aktuell är en presentation av kniv från ingen mindre än Todd Begg, Glimpse 7.0

På gång är även en triptyk av knivar från ArtisanCutlery - ännu ett nytt märke från Kina som poppat upp. De gjorde det dessutom med en rad modeller på en gång vilket är ovanligt. Det tar ju trots allt en viss tid att utveckla en knivmodell. Särskilt om någon som helst feedback skall tas tillvara och sluttester genomföras. Det skall bli intressant att se vad de kan erbjuda. 


"Another Chopper?"


På bild i vilket fall en av de tre modellerna jag testar kallad "Apache". Som synes ultramodern och trendriktig med överdimensionerat blad löpandes på kullager och utrustad med flipper. Lite ovanligare är dock materialet i handtaget som är aluminium med inlägg av G10. Namnet vet jag inte om det kommer från indianer eller möjligen den efter dem döpta helikoptern. Tvetydigheten i "Chopper" som i huggare respektive helikopter är dessvärre lite svår att översätta varpå ordleken tvärdog. 

De andra modellerna är den ännu mer extrema "Osprey" med sitt köttyxeblad och den slanka kwaiken-liknande "Shark". Mina tankar om alla tre knivarna och ArtisanCutlery som märke återkommer jag med. Det kan ni vara säkra på. 


/ J - testar vilt

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar