fredag 7 september 2018

Fredags-EDC XXI


Veckor kommer och går endast fredagar består. Tja, det kanske inte är riktigt sant men ändå. Idag sol. Riktigt fint höstväder faktiskt och av det skälet planeras att tillbringa lite tid utanför för konserthuset i Växjö senare i eftermiddag. Det är matmässa i staden i helgen och i den ingår bland annat en deltävling i SM i utomhusmatlagning. Det är den som lockar i parken. 

I fredagsfickorna

I fickorna hittas dagen till ära en rätt vanlig kombination. Pennan är (som vanligt) Fenix Halberd T5Ti. Ficklampan kommer från Thrunite. Karbinhaken "Sea to Summit" inköpt på XXL har tillkommit eftersom jag mycket sällan kör bil men när jag gör det tillkommer förstås en nyckel så den häktas fast med hjälp av den. Haken går förstås använda den till allehanda andra saker med. 

I knivväg gäller en Victorinox Pruner där jag verkligen uppskattar de två bladen. Det mindre beskärningsbladet är utmärkt till förpackningsöppning vilket håller det större bladet rent från bland annat tejp. Sen nyttjades det faktiskt till att avlägsna döda växtdelar från krukväxterna igår vilket kanske ligger närmare det ursprungliga användningsområdet för bladtypen. 

Den större kniven i bakgrunden är "Peak" från bulgariska Manly. En kniv jag verkligen kommit att uppskatta. Den har mycket som talar för sig. Inte minst att den är en enkel och rättfram brukskniv. 


/ J - helgaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar