lördag 1 september 2018

Bildgåta 3


Dags att möta en ny månad och hur gärna jag än vill säga att det fortfarande är sommar skriver vi idag den första september. Regnet strilar ute och temperaturen här ligger väl runt tretton fjorton grader eller så. Det är rätt mycket höst över det. Men för att dra igång den nya månaden så blir det en bildgåta idag.

Den här bilden innehåller en dold klurighet. Fast för några är den säkert hur lätt som helst medan den för andra kräver lite mer koncentration och tankeverksamhet misstänker jag. 

Frågan är helt enkelt: Vad är det som är "fel" med den här bilden och vilken kniv skall bort?

En skall bort men vilken?


Svaret på förra gåtan återfanns i några trådar på Facebook, däribland "Knivsamlaren". Här kan avslöjas att det var den helsvarta "BF2 CD" från Extrema Ratio som inte passade in. Inte på grund av färgen emellertid utan på grund av ursprunget.  

Alla knivar på den bilden inklusive Spydercomodellerna är tillverkade i Italien och alla utom just Extreman kommer från Maniago som är något av ett centrum för Italiensk knivtillverkning. Alla länder verkar ha sådana städer med kända namn som Toledo, Sheffield, Eskilstuna, Solingen, Seki, Thiers och Maniago. 

Extrema Ratios knivar görs istället i Prato. Sen kom en del mer eller mindre fantasifulla lösningar som kanske var möjliga de med. Roligt att se att bilderna engagerar!

Lycka till med den här!

/ J - gåtsnickraren

1 kommentar: