onsdag 20 september 2023

Dagens bild nr 271 Njutning

Morgonens regn och rusk har förbytts i någon form av solglimt. Så nu går det att sitta ute och avnjuta en lugn kopp java. Det kan behövas kan jag berätta. Egentligen hade jag tänkt att dra mig till skogs eller snarare ut till det ställe där jag tränar knivkastning för en höstsejour. 

Så blev det nu inte. Istället blev det en tur till bilbesiktningen följt av en sväng förbi en bilskrot i ett försöka att anskaffa de delar som behöver bytas. Tyvärr blev det ombesiktning. Gammvolvon är sjuk om än inte så allvarligt. Några lampor här och där, någon gummibussning till avgassystemet och förstås ett lyktglas fram. Och så har de ändrat reglerna igen vilket betyder att den innerbackspegel som inte funnits i bilen de senaste fem besiktningarna nu måste dit igen. Synd bara att den gamla gått av och är borta. 

Och i eftermiddag skall jag på ett möte som liksom ligger där, i vägen för annat. Så kaffet behövs. 


"Enjoyment"


Knivarna som avnjuts är där för att leka med och för att de matchar kaffet. En lungo tarvar italienska knivar. Båda de här är modeller från A.G.A Campolin vilken är en av få tillverkare av klassiska stiletter nuförtiden. Den mindre kallas lämpligt nog för Piccolo, vilken för den som inte vet betyder just liten. Den större är en Swing Guard av traditionellt snitt. Både är lite skeva och vinda på något vis vilket inte förtar att de är välbyggda även om de inte är det på det sätt en modern kniv är tillverkad. De här knivarna liksom många slip joints sätts ihop för hand nämligen. 


/ J - kör italienskt...och Volvo

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar