torsdag 22 juli 2021

Ny kniv - Albainox Navaja Serrana

Nej, det är ingen liten vällingklocka, det är en gigantisk kniv! Faktum är att den här modellen, Navaja Serrana från Albainox har ett blad som mäter 6,5 tum och hela kniven hamnar runt 33 cm utfälld. Den tillhör en kategori knivar som är "The OG" när det kommer till stora fällknivar. De var från början helt enkelt gjorda för att försvara sig eller duellera med. Så småningom blev de både statussymboler och sedermera turistsouvenirer. Numera kan de nog kallas för ett kulturellt uttryck.

Ja, sen är de ruskigt snygga knivar också. 

Albainox Navaja Serrana


Albainox som märke ingår Martinez-gruppen och tillhör därmed inte de mer exklusiva. Skall man ha finare exemplar av liknande knivar får man vända sig till märken som Joker, Cudeman eller ännu hellre Exposito. Men då sticker förstås priserna iväg. För mig är det här märket en chans att undersöka vilka modeller jag kan tänkas tycka om utan att plånboken gråter blod.  

Stålet i den här kniven är enkelt, 420 eller liknande och bolstren är gjorda av aluminium. Sidorna däremot är äkta horn. Det tunna bladet och bolstren gör att hela kniven är mycket lätt. Den är därtill mycket neutralt balanserad så den är faktiskt både kvick och livlig i handen. Låset är därtill mycket bastant för att sitta på en sådan här billig kniv. Det är av en klassisk clasp lock modell. Därtill är det en traditionell "Navaja Caracca" med de sex låsstegen vilka åstadkommer det mycket speciella ljudet när den fälls upp. 


/ J 

#knivesandbikes  #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar