fredag 23 juli 2021

Dagens bild nr 245 "Tungviktare II"

I skrivande stund är det bara någon halvtimme kvar till OS-invigning. Jag räknar inte riktigt de grenar som tjuvstartat. Ett par kvalomgångar i rodd och bågskytte har kommit igång och så fotbollen förstås. Jäklar vad damerna spelade bra mot USA appropå det. 

Jag tillhör de där stora OS-nerdarna som inte missar mycket av sändningarna. Nu lär det väl bli nästan dygnet runt med tanke på vart det går någonstans. Särskilt som jag ser nästan allt! Särskilt cyklingen då jag som kanske är bekant för många är stor cykelentusiast. Herrarnas linje drar igång imorgon bitt klockan 03.50. Det blir tufft! Men jag ser många grenar som jag aldrig skulle ha tittat på annars. Bara för att det är OS. Några få står jag inte ut med ens i de här sammanhangen. En sådan är dressyr. Sorry om någon gillar det. Det är inte min "kopp te" som engelsmännen säger.

Men kul skall det bli även om det blir märkligt att ha spel som inte hälften av japanerna vill ha (numera) och utan publik. Pandemin ställer till det även om idrott inte handlar om liv och död.

"Tungviktare II"


Steget från tungviktare inom idrottsvärlden till tungviktare inom kniv-världen är kanske något långsökt. Dagens bild är en favorit från Cold Steel, den inte helt nya Ultimate Hunter. Det här är upplagan med det äldre stålvalet CTS-XHP. Numera är de gjorda med S35VN. 

En extremt sympatisk kniv om du söker en fällkniv med mycket god ergonomi och ett stabilt blad som klarar det mesta. Sen gör ju inte Tri-Ad-låset att kniven blir mindre solid. Trots rubriken och namnet på bilden så är kniven inte så förbaskat tung. Den väger in på 138 gram. 

Fast det främsta skälet till att rota fram bilden är att jag blev nöjd med fotot!


/ J - siktar mot tv-soffan

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar