torsdag 16 september 2021

Ny kniv - Victorinox Hunter Pro Alox Limited Edition 2021

Titeln skulle också kunna vara "Den orangefärgade kniven med det långa namnet". Men det är inte bara namnet som är maffigt på den här kniven. Själva uppenbarelsen är också påtaglig. Vi talar om den största modell av fällkniv som Victorinox producerar. Längden hopfälld mäter 13,6 cm och vikten tippar över vågen på 186 g.  

Victorinox Hunter Pro Alox Limited Edition 2021


Sen förstärks den slående storleken av en synnerligen djärv färg i det här fallet. Nyansen på årets begränsade upplaga av Alox-knivarna kallas "tiger orange". Det kan i förbifarten påpekas att Victorinox variant av begränsad upplaga inte betyder att det är ett litet antal numrerade knivar det handlar om utan att knivarna tillverkas under en begränsad tid. I det här fallet 2021. Så de säljs inte med skräpargumentet "kom, skynda att fynda innan de tar slut". Däremot är de dyrare än knivarna i standardutförande. 

Orange som färg kan vara en smula polariserande har jag noterat från stund till stund. I mitt fall är det absolut inget fel på den färgen. Tvärtom förekommer den i flera sammanhang jag uppskattar eller vad sägs om:




Så den färgen på knivar är inget som avskräcker mig även om jag är känslig för vilken nyans det handlar om. När det gäller Alox 2021 knivarna är den riktigt förbaskat snygg på ren svenska. Förutom färgen har jag noterat att på just den här kniven föredrar jag att inte ha bladhålet. Utseendet blir renare och på den här typen av mer friluftsorienterad fällkniv känns inte behovet av enhandsöppning lika påträngande. Omväxling förnöjer heter det också. Det ligger något i det. 


/ J - käkar apelsin

PS. I skrivande stund fick jag dessutom reda på att jag skall gå på hockey ikväll. Växjö Lakers spelar och vilken är deras färg tror ni?

#knivesandbikes #knivigtvarre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar