lördag 11 september 2021

Silvermedaljer

Det tog ett tag innan jag fick dem, medaljerna från SM. Orsaken till det var helt enkelt att jag och min sambo var tvungna att åka hem innan hela SM-helgen var till ända. Något yxkastning blev det inte för min del och det var den gren som gick av stapeln på söndagen. Det var först efter det som prisutdelningen skedde och då var undertecknad tillbaka i trakterna av de många små landen, Småland. 

Jag har dock fått höra att jag var representerad på prispallen av en snygg skäggig herre hållandes en bit kartong med mitt namn på. Den insatsen tackar jag ödmjukast för. 

Lika tacksam är jag att människor lär sig av sina erfarenheter. Tyvärr kanske skall tilläggas i det här fallet då det är kunskap om Postnord och deras rykte vi talar om. Erfarenheterna säger att det är bäst att skicka säkra paket. Inte nog med att det var ett rekommenderat brev. Det kan ha också ha varit ett av de mest bastanta jag någonsin fått. Silvertejp förnekar sig aldrig!

Ett brev som klarar det mesta


Innehållet var tämligen bastant det med. Jag kan inte uttala mig om föregående års medaljer men de härvar både solida och välgjorda. Jäkligt snygga helt enkelt. Fast det kanske jag hade tyckt ändå. 

De två silvermedaljerna jag lyckades få med mig hem från årets SM i sportkastning


Alla medaljer har en baksida sägs det, de här var inte så farliga


Den mindre är för andra platsen i Precisionskastning 3m No Spin. Den större och för övrigt mer prestigefyllda är ett resultat av samma placering i WB (Walk Back 3-7m) Rotationskastning. 

Vad de båda representerar för stunden är en mycket stark vilja att bli bättre. Jag kan erkännas att det tränas tämligen rejält för stunden. Mycket grundteknik blir det både vad gäller rotation- och No Spin-kastning. 

Knivarna jag nyttjade för WB kom från polska Graf Knives och modellen kallas T1XL


Till No Spin kastades det med Acejet Stinger


Dessutom testar jag lite olika knivar för att dels öka på min förståelse för kastning generellt men även för att pröva ut nya knivar att använda i framtida tävlingar. Utan att avslöja för mycket så har jag ett par lovande samarbeten på gång som kanske gör att jag kanske byter knivar helt till nästa års svenska mästerskap. Det lär finnas all anledning att återkomma till det och förhoppningsvis väldigt snart!

Knivarna som användes i år var de ni ser på bilderna ovan. För No Spin var det AceJet Stinger och för WB var det Graf Knives T1XL. Bra knivar som jag nu de senaste två veckorna lärt mig hantera väsentligt bättre än tidigare. Enda problemet nu är att det blivit mycket träning på korta distanser (3-4m) på grund av begränsningarna hemmavid. Det behöver kompletteras med något längre avstånd för att balanseras. Men grundträning är aldrig fel. 


/ J - mycket glad silvermedaljör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar